Fler internationella slott

Fler internationella slott

Låt oss prata mer om slott. Mycket av lockelsen härrör från historien och det mänskliga dramat som spelades inom murarna, liksom den häpnadsväckande arkitekturen som finns på så många slott. Men de är också romantiska och lite mystiska, platser som väcker vår fantasi och framkallar visioner om länge sedan riddare i lysande rustningar och kraftfulla krigare. ”Eftersom de kombinerar två funktioner är de mycket mer intressanta än fästningar eller palats,” säger Marc Morris, författare till ”Slott: Deras historia och utveckling i Medeltida Storbritannien.” Det som gör ett slott till ett slott är att det kombinerar funktionerna för försvar och bostad – det är en befästning och ett ståtligt hem som rullas in i ett. Att skapa en byggnad som är både bekväm och försvarbar är svår. förenade balansen är alltid spännande.

Slott och historia

Även om vi vanligtvis förknippar slott med europeisk historia, är det faktiskt en arkitektonisk form som finns över hela världen – i länder lika varierande som Japan och Indien, Marocko och Mexiko. Många är nu nav i levande historia där moderna besökare kan titta på skräp och andra forntida stridsformer, lyssna på medeltida musik eller titta på hantverkare demonstrera konst, hantverk och vardagliga färdigheter för tusen år sedan. De gör också stora bakgrunder för utomhuskonserter, filmer, teater och militära föreställningar, eller för att filma och visa TV-program på plats.

Med ett slott får du inte bara berättelser om belägringar, utan också berättelser om de rika och berömda inhemska livet. Slott är platser där tomter kläcktes, äktenskap bröts, mord genomfördes, kungliga barn föddes, och så vidare. Med slott har du aldrig brist på fascinerande saker att prata om.”

Läs vidare för att ta reda på mer om 21 av världens vackraste slott, befästade hem som både är en fest för ögonen och en tidsresa tillbaka till svunnen tid då de skapades.

Himeji slott, Japan

Beläget cirka 30 minuter med tåg väster om Osaka och Kobe, stiger Himeji över inlandshavet och betraktas som symbolen för det japanska feodala slottet. Detta är både en japansk nationalskatt och världsarv, den eleganta vitkalkade strukturen kallas också ”White Heron Castle” på grund av dess likhet med en stor fågel som flyger. Himeji slutfördes i början av 1600-talet och erbjuder dagliga guidade turer på japanska och engelska.

Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes, Greece

Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes, Greece

Den italienska diktatorn Benito Mussolini använde en gång Rhodos medeltida slott som fritidshus. Detta klassiska medeltida slott står hög över ön Rhodos i Egeiska havet. Ursprungligen byggd som ett bysantinskt citadell, omarbetades den till sin nuvarande gotiska form av de korsande riddarna av St John när Rhodos fungerade som huvudkvarter för deras stora mästare. Under den korta italienska ockupationen av Dodekanesiska öarna använde Benito Mussolini slottet som ett fritidshus. Dess permanenta arkeologiska utställningar innehåller reliker från antika Grekland och den tidiga kristna perioden. Detta är två slott som utmärker sig bland världens alla slott. Hoppas att även denna artikel om slott var intressant!